Zapisz się do NEWSLETTERA

i zyskaj jednorazowy rabat 10% na wszystkie nieprzecenione produkty.

  • (71) 724 21 09
  • 519 309 792
  • OutdoorPro Bartosz Mocek
  • ul. Stargardzka 4
  • 54-156 Wrocław
Facebook 
Facebook 
Outdoorpro ADRENALINĘ MAMY WE KRWI
Koszyk 0
WYBIERZ PRODUCENTA
Ładowanie zdjęcia...

Trek N Eat Salmon Pesto with Pasta, danie liofilizowane 160g (645kcal)

Producent
Kod produktu:
---
---
DO KOSZYKA

Trek N Eat Salmon Pesto with Pasta 160g (645 kcal), danie liofilizowane z makaronu w sosie łososiowym z ziołami

Delikatny makaron z łososiem od Trek'n Eat jest idealnym wyborem dla fanów ryb. Łagodne pomidory i migdały kontrastują w tym daniu z odrobiną czosnku tworząc bardzo smaczny i pożywny posiłek dla osób które lubią dobrze zjeść nawet podczas wyprawy w najdalsze zakątki świata. Niemiecki magazyn turystyczny Outdoor przyznał TnE Salmon Pesto with Pasta rekomendacje Best Buy dla najsmaczniejszych posiłków liofilizowanych.

Składniki: Makaron 66% (mąka semolina, białko jaja, sól), ser w proszku (ser, E339, serwatka w proszku), ricotta, laktoza, pomidory, płatki migdałów, 2% kawałki wędzonego łososia, sól kuchenna, cebula, czosnek, tłuszcz palmowy, środki zagęszczające (guma guar), bazylia, przyprawy, kazeina

Przyrządzanie: Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka nie przekraczając zaznaczonej linii (520 ml), dokładnie wymieszać, woreczek zamknąć i pozostawić na 10 min do naciągnięcia.

Alergeny: jaja, ryba, gluten, laktoza, mleko, owoce łupinowe

Kalorie: 645 kcal
Węglowodany: 56.3 g/100 g
Białko: 16.8 g/100g
Tłuszcz: 12.2 g/100 g
Waga: 160 g

Gluten+
Laktoza +


Co to jest liofilizacja?


Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Zalety żywności liofilizowanej

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  • duża oszczędność wody i gazu
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat

 

Dla kogo jest przeznaczona?
Pierwotnie tego rodzaju posiłki opracowano specjalnie dla kosmonautów, co samo mówi za siebie. Jednak od lat stosowane są również przez profesjonalnych podróżników, szczególnie cenione przez himalaistów, którzy na szczytach gór przygotowują posiłki spełniające wymagania odżywcze dla tak wymagającego sportu.

Co więcej, żywność liofilizowana staje się coraz bardziej popularna wśród osób wybierających się na trekking, wyprawy rowerowe, spływy kajakowe, rejsy żeglarskie i wiele innych form aktywności na otwartej przestrzeni.

KOSZTY TRANSPORTU dla zamówień do 300 PLN

  • Przesyłka kurierska DPD:
    Pobranie20.00 PLN
    Przelew tradycyjny bankowy15.00 PLN
    Przelew błyskawiczny Dotpay15.00 PLN
  • Przesyłka poprzez Paczkomaty In-Post:
    Przelew tradycyjny, wysyłka po wpłacie12.00 PLN
    Przelew błyskawiczny Dotpay12.00 PLN
  • Odbiór osobisty (Wrocław Ul. Stargardzka 4 ):
    Płatność kartą lub gotówką w sklepie0.00 PLN
    Przedpłata, przelew błyskawiczny Dotpay0.00 PLN

Zapytaj o produkt
(w godzinach pracy odpiszemy w ciągu 30 minut)

MASZ PYTANIE - ZADZWOŃ

Jeśli mają Państwo pytania prosimy o kontakt. Numery kontaktowe: tel: 71 724 21 09 kom: 519 309 792 kom: 661 990 209

ZOBACZ RÓWNIEŻ

AKCESORIA